İşlenmiş Gıdaların Yaşam Süresi Üzerindeki Etkisi!
Kola sevenleri ve fast food bağımlılarını üzen bir haber var! Yapılan son araştırmalara göre bir sosisli sandviç yemek ömrümüzü 36 dakika kısaltıyor. Bir kutu kola içmek ise bizi hayattan 12 dakika daha uzaklaştırıyor. Ancak balık tüketmek ise yaşam süremize 28 dakika daha ekliyor. İşte detaylar…
Gıdaların Hayattan Ne Kadar Süre Çaldığını Biliyor Muydunuz?
Günümüz fast food zincirlerinde sıkça tüketilen kola ve hamburgerlerin hayatımızdan çaldığı süreleri öğrendiğinizde iki kez düşünebilirsiniz. Michigan Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, işlenmiş gıdaların yaşam süresini ne kadar etkilediğini gözler önüne serdi.
Yapay renklendiriciler, tatlandırıcılar, koruyucu maddeler ve emülgatörler gibi maddeler içeren ultra işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi oldukça tehlikeli olabiliyor.
Araştırmalara göre bir sosisli sandviç ömrümüzü 36 dakika kısaltırken, bir kutu kola ise hayatımızdan 12 dakika çalmaktadır.
Hamburger yemek ise ömrümüzden 9 dakika çalarken, balık türlerini tüketmenin ömrümüzü 28 dakikaya kadar uzatabildiği belirlendi.
Çalışmada 5 binin üzerinde besin türü incelenirken, sandviç, pizza ve makarna gibi gıdaların yaşam süresini kısalttığı tespit edildi.
Meyve, sebze ve fıstık ezmesinin sağlığımız üzerinde olumlu etkileri olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, şekerli içeceklerde kullanılan aspartam gibi tatlandırıcıların da yaşam süresini kısaltabileceğine dikkat çekti.
Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC), kuruyemişlerin kardiyovasküler sağlığa faydalarıyla ilgili yeni bir araştırma …
Kronik seyirli bir beyin hastalığı olan şizofreninin tüm toplumda görülme sıklığının yüzde 1 olduğunu belirten İstanbul Atlas Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bolluk, hastalığın sıklıkla 15-35 yaş arasında başlamaya eğimli olduğunu söyledi.
Journal of Nutrition dergisinde yayınlanan sonuçlara göre, Pennsylvania State Üniversitesi araştırmacıları, yağlı bir öğünde zerdeçal, karanfil, kırmızıbiber, yabani mercanköşk, biberiye, tarçın ve karabiber kullanmanın trigliserid seviyelerini yüzde …