Salçalı tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

Salçalı tel şehriye çorbası, yapımı oldukça basit bir çorba çeşididir. Çok az malzeme ile lezzetli ve doyurucu olan salçalı tel şehriye çorbası yapımı da bir o kadar kolaydır. Her evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla yapılan bu çorbayı dilerseniz içerisine soğan, sarımsak ve kıyma da ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.

Salçalı tel şehriye çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kaynayan suya tel şehriyeleri attığınızda 5 dakika içerisinde pişecek olmasıdır. Bu yüzden tel şehriyeleri ekledikten sonra kontrollü davranmanızda fayda var.

İşte salçalı tel şehriye çorbası tarifi…

SALÇALI TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Malzemeler;

  • 1 çay bardağı tel şehriye,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 adet küp küp doğranmış domates,
  • 4 litre su (et ya da tavuk suyu da ekleyebilirsiniz),
  • Tuz, karabiber ve nane

Yapılışı;

  • Çorba tenceresinin içerisine zeytinyağı ve tereyağını alın.
  • Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun.
  • Kokusu çıkan salçanın üzerine doğramış olduğunuz domatesleri ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  • Ardından suyu da ilave edip kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca tel şehriyeleri ve damak tadınıza göre baharatları ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tel şehriyeler piştiğinde, salçalı tel şehriye çorbanız hazır demektir.

Dilerseniz servis ederken üzerine kıyılmış dereotu ve rendelenmiş kaşar peynir ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir